Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

joi, 11 noiembrie 2010

Tendinţe pe bursă din fuga mouse-ului

Prognosis.ro şi-a publicat raportul de sentiment de piaţă de capital.
Şi-a luat de data asta în parteneriat o respectată firmă de cercetare, Orpheus Capitals, fondată de Mukul Pal.
El este un respectat analist, pe vremuri la Raiffeisen Capital &Investment.
Ei, s-a schimbat modificarea…Veţi vedea la sfârşit de ce
Decoamdată, să trecem în revistă din fuga mouse-ului sentimentele faţă de viitorul Bursei,  rezultate din sondajul Prognosis, prelucrat cu ajutorul Orpheus.
Raportul spune:
Sentimentul la 6 luni este în continuare la maxime optimiste istorice şi sugerează că jucatorii din piaţă sunt extrem de încrezatori în viitorul pieţei.
Sentimentul de mai sus sugerează prudenţă, spune raportul. Trebuie să vedem dacă optimismul extrem anticipat de Sentimentul Pieţei (raportul, n.m. A.N.I.) va fi valabil pentru prima jumătate din 2011.

Graficul  Prognosis.ro exprimă aşteptările operatorilor şi investitorilor consultaţi în sondaj de la indicele bursie BET Fi, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF).
Acestea sunt cele mai mari fonduri de investiţi autohtone şi cotaţiile lor sunt foarte nervoase. De obicei tendinţa indicelui lor anticipează tendinţa întregii burse.
Vdem că optimiştii (Bulls, taurii) la care se referă Mukul Pal acoperă circa 60% din prognoze, în timp ce pesimiştii (Bears, urşii) şi nehotărâţii abia au proporţii de circa 20%.
Şi acum să cităm ceva din argumentaţia analiştilor.
Doar aşa, să degustăm, pentru cei care mi-au cerut recomandări. Pe care mie imi este greu să le fac adeseori. Sa vedem de ce.
Data viitoare promit să îmi fac timp să-i descos pe analişti să şi traducă
Doamnelor şi domnilor... CITATUL:
Exista doua tipuri de sisteme: de anticipare si de trending. Din perspectiva finantelor comportamentale,  investitorii urmaresc trendul iar expertii il anticipeaza.
Sentimentul Pietei de Capital poate fi clasificat ca un sistem de anticipare, in special datorita naturii lui sezoniere. Natura sezoniera inseamna ciclicitate.
De fiecare data cand Sentimentul ajunge la un maxim el anticipeaza o intoarcere. De aceea, indicatorii bazati pe ciclicitate pot fi intelesi ca avand o natura anticipatoare.
Pe de cealalta parte, un sistem de trending asuma faptul ca a ramane pe trend este mai important decat anticiparea unei intoarceri.
Orpheus Research integreaza aceste doua sisteme. Luam in considerare sistemele de trending si cele de anticipare in acelasi timp.
Aceasta ajuta nu doar la intelegerea faptului daca trendul curent inca se mentine sau s-a terminat, dar si la anticiparea momentului in care sezonalitatea se va schimba si inversa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu