Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cei mai mari investitori români au averi de 1,6 miliarde de euro, cu 7% mai mică decât la începutul anului

Cei mai mari investitori instituţionali români, cele cinci societăţi de investiţii financiare  (SIF) aveau active nete de 6,93 milioarde de lei la sfârşitul lunii octombrie.
Averea SIF.urilor este în uşoară creştere, de 0,8% faţă de luna anterioară, dar o scădere de -7,1% faţă de decembrie 2009.
În moneda europeană, nivelul activelor nete la finele lunii raportate a fost de 1,6 milicarde de euo, potrivit raportului Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), emis acum o jumătate de oră.
Profitul SIF-urilor pe primele 10 luni ale anului a ajuns la aproape 310 milioane de lei, cele mai bune rezultate fiind cele ale SIF Moldova (97 de milioane de lei) şi SIF Oltenia (84 milioane de lei).
Planul de restructurare condus de preşedintele SIF Moldova, Costel Ceocea dă rezultate tot mai vizibile.
Acţiunile SIF-urilor sunt cele mai căutate la Bursa de Valori Bucuresti, BVB, tocmai pentru că au investiţii în mai toată economia. Perla protofoliilor lor sunt pachetele de acţiuni  de la BCR şi BRD.
Ponderea acţiunilor cotate în portofoliu din total active la finele lunii octombrie era: SIF Oltenia 62,1% (61,4% in sept.), SIF Banat-Crisana cu 57,9% (57,7% in sept.), SIF Transilvania 54,2% (56,2% in sept.), SIF Moldova 54,8% (53,1% in sept.) si SIF Muntenia 52,8% (53,0% in sept.).
Propriile acţiuni ale SIF-urilor se tranzacţionează la discount-uri mario faţă de valoarea calculată a activelor lor.
Doriţi maimulte detalii despre plasamentele SIF-urilor? Spuneţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu