Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

luni, 22 noiembrie 2010

Cum va face BCR piata actiunilor Daimler (Mercedes) la Bucuresti

V-am spus printre primii că acţiunile Daimler A.G., producătoarea Mercedes vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), începând de maine.
V-am mai spus şi că Banca Comerciala Româna va fi „market maker“ (sau formator de piaţă) pentru actiunile emise de Daimler A.G., că  rolul unui formator de piaţă este să asigure lichiditate pietei instrumentului financiar respectiv, prin afisarea în piata de ordine ferme de cumparare si vânzare.
Vă spun acum care sunt obligaţiile unui market maker sunt asumate prin semnarea unui contract cu BVB şi nu sunt deloc doar formale.
În contractul BCR cu BVB pentru piaţa de la Bucureşti a Daimler se precizează că :
Volum minim corespunzator ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 200 de acţiuni.
Spread maxim (diferenţa maximă) dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de BCR este de 1.00%
Perioada de timp minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare în decursul unei şedinte de tranzacţionare este 70% din şedinţa de tranzacţionare sau dacă simbolul a fost suspendat de la tranzacţionare, din perioada în care s-a tranzacţionat în cursul şedintei.
5 minute este perioada de timp maximă până la reactualizarea ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare de la momentul la care nu sunt îndeplinite condiţiile aplicabile cotaţiilor BCR.
BCR trebuie să deţină calitatea de market maker cel puţin o lună calendaristică
BCR nu poate nu afişeze oferte ferme pentru mai mult de trei  şedinte de tranzacţionare pe lună

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu