Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

miercuri, 10 noiembrie 2010

O fostă glorie a industriei militare româneşti vrea la cota Bursei de Valori Bucureşti

 Casa de brokeraj Confident Invest a produs cea mai mare surpriză din acest an bursier şi deschide, vineri, 12 noiembrie singura ofertă publică iniţială din acest an a unei companii.
SC HIDRAULICA UZINA MECANICĂ Plopeni SA Prahova este una din companiile rezultate din fărâmiţarea fostei glorii a industriei de armament româneşti, Uzina Mecanică Plopeni, care a dat naştere unui oraş întreg acum (deja prea) multă vreme, la 15 km nord de Ploieşti, spre staţiunea Slănic Prahova.
Uzina Mecanică Plopeni a fost înfiinţată în anul 1937.
Desprinderea definitivă s-a produs în anul 2003, după mai multe încercări stîngace ale autorităţilor de a salva fosta glorie prin construcţii organizatorice mai mult sau mai puţin fanteziste.

Deocamdată redăm principalele caracteristici ale ofertei publice primare de vânzare, aşa cum au fost comunicate de BVB:
simbolul: HPR
număr de acţiuni: 97.000.000 acţiuni
valoare nominală: 0,1 lei/acţiune
preţul de vânzare: 0,125 lei/acţiune
perioada de derulare: 12 noiembrie 2010 – 03 decembrie 2010
locul de subscriere: la sediul SSIF Confident Invest precum şi la orice intermediar autorizat.


Din prospect mai extragem:
"Numarul actiunilor oferite de Emitent este 97.000.000, reprezentand 70.82% din capitalul social.
In urma ofertei publice, domnul Dinu Danel in calitate de actionar principal al Emitentului va detine 58.51% din capitalul social al companiei in cazul in care actionarii deja existenti nu vor subscrie in Oferta Publica. Astfel exista posibilitatea ca dl Dinu sa exercite in continuare o influenta semnificativa asupra activitatii societatii prin luarea deciziilor in cadrul Adunarilor Generale ale Emitentului, parte dintre acestea putand sa nu corespunda intotdeauna cu cele ale celorlalti actionari.
Pretul de ofertă este cuprins într-un interval, având ca valoare maximă preţul de subscriere (0,125lei/acţiune) si ca valoare minimă preţul de subscriere mai puţin 0,015 lei. Mai multe condiţii clarifică lucrurile.
Ca să completeze marea nevoie de energie, compania a construit o minicentrală fotovoltaică amplasată deasupra unei hale de producţie".
Iata si niste bani:
Şi altele. Mai vorbim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu