Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

joi, 4 noiembrie 2010

Poţi primi 50.000 de lei ca să devii investitor la Bursa, dacă ai sub 24 de ani

Atenţie!
Am publicat un articol asemănător mai întâi în Capital Express, publicaţia on line a Asociaţiei Brokerilor. Acolo a lipsit filipica acidă la adresa slabei comunicări a evenimentului
http://www.asociatiabrokerilor.ro/newsletter2/index.php?e=91&s=0


Trebuie doar sa participi la concursul de tranzactionare bursiera “Piata de capital”, organizat de Junior Achievement Romania (JAR), Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville, aflat la a doua editie. Si mai trebuie sa ai peste 16 ani.
Cei 50.000 de lei vor fi, desigur, virtuali, ca si investitiile facute la Bursa prin intermediul platformei de tranzactionare on-line a brokerilor de la Tradeville.
Premiile vor fi reale: 1.500 de lei adevarati pentru concurentul care a obtinut cel mai mare randament, si carti de specialitate in domeniul financiar pentru ocupantii celorlate locuri de pe podium. Acestia din urma vor fi evaluati in functie de numarul de tranzactii efectuate si de capacitatea de diversificare a portofoliului.
Vestea este minunata, inscrierile deja au inceput, a inceput chiar si un turneu de prezentare. Comunicatul emis in 25 octombrie si ajuns la destinatii a doua zi, seara, ne spune ca “proiectul va fi prezentat (s.n.) in patru orase: la Bucuresti (20 octombrie si 21 octombrie), Cluj Napoca (28 octombrie 2010), Constanta (4 noiembrie) si Iasi (11 noiembrie)”. Comunicatul nu ne spune pana cand pot fi facute inscrierile, dar noi am gasit regulamentul concursului si am aflat ca data limita este 15 noiembrie. Concursul va avea loc intre 6 decembrie si 28 februarie, iar premierea castigatorilor -  candva in martie.  Organizatorii concursului ar putea decide prelungirea competitiei cu una sau mai multe saptamâni.
Intelegem si alte lucruri din regulamentul  care poate fi descarcat de la adresa http://www.piatadecapital.jaromania.org/userfiles/Regulament%20competitie%20Piata%20de%20capital%202010.pdf. Prezentarile ca si seminariile on-line („webminariile“ tinute de brokerii de la Tradeville) vor fi cai de a invata pe participanti lucrurile elementare necesare pentru a-si fructifica sansele in concurs. Concursul insusi este o buna metoda de a-i castiga pe tineri pentru bursa.
Din regulament aflati unde se tin conferintele de prezentare de la Constanta si Iasi. De dragul agendei eventualilor participanti adaugam ca Tradeville si JAR vor tine webminariile  in 2, 16 noiembrie  si 7 decembrie.
Tot din regulament am aflat ca, de fapt, contul cu premiul cel mare de 1.500 de lei este cel pe care castigatorul il va putea folosi ca sa faca tranzactii reale prin Startrade. Celelalte premii vor valora impreuna 700 de lei. Premiul 2  (“Cel mai harnic trader”) va fi acordat participantului cu cel mai mare numar de tranzactii realizate pe parcursul Competitiei. Premiul 3 - “Cel mai variat portofoliu” este usor de aflat de cine va fi castigat, de cel care va avea „cea mai variata componenta a portofoliului, din punct de vedere al actiunilor detinute“.
 La http://www.piatadecapital.jaromania.org/regulament.php, site-ul organizatorului mai aflam ca, „pentru a participa la Competitie, participantii trebuie sa completeze formularul de inscriere online disponibil pe www.jaromania.org, sectiunea “Competitii”, incepand cu data de 20 octombrie 2010“. Nu poti participa decat cu un singur cod numeric personal, ca sa nu manipulezi piata. Dupa inscriere, participantii vor primi prin e-mail confirmarea inscrierii, datele de activare ale contului si link-ul de accesare a platformei de tranzactionare virtuala. Trebuie sa faci macar o tranzactie intr-un interval de 21 de zile, altfel ti se desfiinteaza contul pentru inactivitate si nu te vei mai putera reinscrie in Competitie.
Platforma Startrade 2.0 va furniza topuri de performanta (topul general al valorilor portofoliilor virtuale si topul saptamanal al randamentelor) pe baza carora se va stabili „un clasament provizoriu al participantilor. Participantii vor avea acces exclusiv la statisticile pe care organizatorii le pun la dispozitie, intr-o sectiune a web-site-ului www.piatadecapital.jaromania.org.


Comunicare corporatistă…halal!

Oameni buni, faceţi ceva cu comunicarea la Bursă.
Dacă nu m-aţi vrut pe mine, măcar faceţi ceva… J, ca să zic aşa…
O felicit pe Ileana pentru postul de director în materie, dar iată, este posibil să rataţi într-un asemenea mod o astfel de ocazie de promovare a acestei biete instituţii?!
Nu se poate să fac săpături prin două site-uri ca să aflu că deja înscrierile au început (chiar, de ce au început, înainte să anunţaţi comunicatul? Ceva … cumva?...), ca să aflu ce este mai i9mpoertant din regulament, INCLUSIV TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERI!
Nu se poate să daţi în comunicat o declaraţie insipidă a câştigătorului de anul trecut, când aţi fi putut să-i descrieţi fabulos aventura!!!…
Dacă v-ar fi păsat!!
E drept aveţi nevoie de un ziarist adevărat, priceput în materie şi cu darul scrisului, dar câţi sunt ca mine?…. J
Este adevărat că aceasta este ediţia a doua a concursului?!
Cum este posibil ca un om care trăieşte de pe urma scrisului despre bursă să nu –şi amintească nimic despre acest lucru?
 Cât de pasiv (comunicator) trebuie să fii, ca eu, moi, Adrian N. Ionescu să nu –mi amintesc nimic?  
Poate că voi avea ce să-mi amintesc la anul…
Pe scurt, ca să nu mă repet J:
FACEŢI CEVA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu