Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

joi, 4 noiembrie 2010

Porţi deschise şi porţi neunse la Bursa de Valori Bucureşti

Oameni buni, repet rugămintea de mai jos:
Faceţi ceva cu comunicarea la BVB, cât timp încă mai aveţi nevoie de ea.
Mai întâi redau ca atare comunicatul BVB privind porţile sale deschise şi apoi mă explic

PESTE 1.000 DE ELEVI SI STUDENTI AU PARTICIPAT LA
„ZIUA PORTILOR DESCHISE LA BVB”
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a marcat in data de 3 noiembrie 2010, cea de-a 40-a editie din seria de evenimente „Ziua porţilor deschise la BVB”. Programul „Ziua porţilor deschise la BVB” a fost lansat in luna ianuarie 2009 si este dedicat, in special, elevilor si studentilor interesati de piata de capital, de mecanismele bursiere si de rolul acestora in finantarea dezvoltarii economice. Pe parcursul celor 40 de editii derulate pana in prezent, BVB a gazduit peste 1.000 de tineri, care au avut ocazia sa afle de la unii dintre cei mai experientati profesionisti ai pietei de capital din Romania cum poti tranzactiona la BVB, ce inseamna un emitent sau cum poti deveni broker. „Ziua portilor deschise la BVB” s-a desfasurat in colaborare cu Asociatia Brokerilor si organizatia Junior Achievement Romania.
Pentru detalii sau programari in cadrul programului „Ziua portilor deschise la BVB” va rugam contactati departamentul de relatii internationale si marketing al BVB (telefon 021-307.95.00 ori prin e-mail la bvb@bvb.ro,
Valentin Ionescu, Director General BVB: „Bursa de Valori Bucuresti continua sa popularizeze in randul tinerilor mecanismele bursiere si pregateste cadrul necesar pentru o noua generatie de brokeri, traderi sau analisti. BVB acorda o atentie deosebita educarii si formarii unei noi generatii de profesionisti, care vor intari piata de capital locala. Vom promova si pe viitor colaborarile cu organizatiile studentesti si ramanem deschisi la solicitarile elevilor sau studentilor de a participa la „Ziua portilor deschise la BVB”.

Bun, fiecare îşi dă cu presupusul cum poate despre astfel de „manifestări“. Fiecare poate înţelege ce vrea din deschiderea „porţilor“, ne putem imagina cum elevii bântuie pe culoarele strâmte ale Bursei sau se înghesuie la micile ecrane din mica sală, cam cât o sufragerie de apartament confort 1. 
Bun, Este impresionantă cifra de 1000 de elevi şi studenţi aduşi în vizită la Bursa pe parcursul a 40 de ediţii ale „manifestării“. 
Asta înseamnă cam... s[ vedem... 1000 împărţit la 40 este ca 100 împărţit la 4, da = 25 de musafiri pe ediţie.
Dar ce fac elevii şi studenţii cu ocazia acestei „manifestări“? Prind „ ocazia sa afle de la unii dintre cei mai experientati profesionisti ai pietei de capital din Romania cum poti tranzactiona la BVB, ce înseamnă un emitent sau cum poţi deveni broker. Cine au fost experimentaţii aceia, ce le-au spus copiilor?
Sigur că banalităţi, chestii de manual. Despre „piata de capital, mecanismele bursiere şi de rolul acestora in finantarea dezvoltarii economice“
Bun! CE OCAZIE MINUNATĂ AR FI FOST ca noi, cititorii comunicatului, ziariştii meniţi să dea sfoară în ţară, să fim trimişi cu un link, la o poveste despre ce au întrebat musafirii, chiar dacă întrebările au fost puerile. Ba chiar să aflăm din poveste cum au fost provocaţi să pună întrebări puerile, să se întreacă în întrebări puerile, cum astfel atmosfera s-a destindă şi au învăţat cât mai mult despre bursă.
Să ni se fi spus ce aventuri  la bursă li s-au povestit musafirilor şi cum toată „manifestarea“ a devenit ea însăşi o aventură.
Bun, şi ce primim în loc?
Primim o declaraţie a noului director general al BVB, luată din manualul de comunicare corporatistă de la capitolul AŞA NU! Sau , iertare, acest capitol figura în gazetele de perete de dinainte de 1989. (Bătrâne, o clipă chiar am crezut că o să schimbi ceva acolo, dar de! De ce m-ar fi ascultat Domnia Voastră pe mine?)
 A ;i mai primi ceva... invitaţia să sunăm pentru detalii la  „departamentul de relatii internationale si marketing al BVB“.
Păi după un astfel de comunicat, ce să-l mai întrebi pe sireacul departament?
Cum credeţi fraţilor că vă sunt de folos porţile deschise dacă ele nu sunt bine unse?
Cum credeţi că o să atrageţi noi emitenţi la Bursă, dacă nu sunteţi în stare să ne spuneţi ce aţi făcut cu nişte elevi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu