Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

joi, 9 decembrie 2010

Tranzacţiile la Bursa din Viena se vor putea face şi prin SSIF Broker Cluj


Începând din 3 ianuarie 2011, casa de brokeraj SSIF Broker SA  va oferi clienţilor săi posibilitatea de a tranzacţiona acţiunile listate la Bursa de la Viena, după ce, de la 1 septembrie a devenit membru al acestei burse, singura piaţă a valorilor mobiliare din Austria.
Este a doua casă de brokeraj din România care este autorizată de Bursa din Viena să tranzacţioneze direct în ringurile sale, după o altă casă de brokeraj clujeană, BT Securities. Tranzacţii la Viena mai oferă şi casele de brokeraj  KBC Securities şi Tradeville.
Borkerii români caută alternative la sărăcia ringului de la Bucureşt.
Intermedierea tranzacţiilor cu acţiuni la Bursa de la Viena  oferă investitorilor posibilitatea de a tranzacţiona titluri emise de companii cu renume, precum OMV, Raiffesien, Wienerberger, Uniqa, Strabag, la costuri de tranzacţionare competitive, pe o piaţă cu o lichiditate ridicată şi o îndelungată tradiţie.
Bursa din Viena a fost printre primele burse din lume, fiind înfiinţată în anul 1771. Acum Se află în competiţie directă cu Bursa din Varşovia pentru supremaţia în spaţiul Central şi Est European.
În ultimii ani, Bursa de la Viena a demarat un proiect de creare a unui grup de burse din Europa Centrală şi de Est. Astfel, în 2008 si 2009, Wiener Borse, compania care administrează Bursa din Viena, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni la Bursa din Budapesta, Bursa din Liubleana şi cea din Praga.
În prezent, grupul de burse este cunoscut sub denumirea de CEE Stock Exchange Group şi este cel mai important jucător din această zonă. În următorii ani, CEE Stock Exchange Group intenţionează să implementeze un sistem comun de tranzacţionare Xetra, astfel încât să ofere investitorilor un sistem de tranzacţionare unic pe toate cele patru pieţe.
SSIF Broker SA este singura casă de brokeraj ea însăşi listată la bursă. Este printre cele 10 companii care intră în componenţa principalului indice al BVB, indicele BET. SSIF Broker dispune de o ampla reţea de agenţii în principalele oraşe ale ţării.
 A reuşit să depăşească dificultăţile iscate de fraduele dintr-una din sucursalele sale, după ce şi-a schimbat conducerea. A fost înfiinţată ca societate pe acţiuni în anul 1994, într-un moment în care intermedierea de valori mobiliare făcea primii paşi în România. Capitalul social al companiei s-a majorat în cei 15 ani de activitate, de la 58,5 milioane de lei vechi la momentul înfiinţării, la peste 72,3 milioane RON (723 miliarde de lei vechi) în prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu