Care-i treaba

TOP 12 Ştiri

joi, 16 decembrie 2010

Cristian Sima iar a rămas fără bursă. Teodor Ancuţa a fost mai tare

            Preşedintele Bursei de de la Sibiu (SIBEX), Teodor Ancuţa, a câştigat meciul cu fostul său partener, Cristian Sima, preşedintele firmei de brokeraj WBS România, care voia să-l debarce.
Doi Fondatori: Teodor Ancuţa şi Thomas Curtean
            Teodor Ancuţa este unul dintre fondatorii bursei sibiene, care a devenit polul de interes al poduselor derivate de pe piaţa românească.
           Cu o ambiţie şi dăruire rare, pe care numai un oltean convertit la spiritul ardelean le-ar putea avea, Teodor Ancuţa a construit din nimic Bursa din Sibiu, din care a făcut un punct  de atracţie şi pentru marea bursă din Varşovia.

             Cristian Sima a contribuit vreun an, doi, la lansarea de noi produse, printre care contractul la termen pe indicele american Dow Jones a adus mari beneficii bursei.
             Dar Sima a vrut mai mult, probabil prea mult. Se poate să fi vrut totul, ca Napoleon, de acolo din biroul lui de lângă Cişmigiu.
             Te şi întrebi de ce un om atât de talentat şi de profesionist eşuează în marile proiecte pe care şi le propune. A eşuat la Bursa de Valori Bucureşti şi, după aceea, ideile lui au început să fie aplicate. Poate nu întocmai, dar pot fi identificate ideile lui.
             La fel şi la Sibiu. Credea Cristian Sima că ar putea deveni singurul care să controleze această bursă? Se va fi întrebat dacă, vreodată, ca stăpîn de facto al Sibex, s-ar putea întoarce şi plăti niscaiva poliţe la Bucureşti?
            Doar domnia sa ştie dacă aceste întrebări sunt sau nu absurde.

            Păcat că nu are răbdare, omul ăsta. Ar fi făcut treabă bună. Uite ce treabă bună i-a ieşit la Hotnews.
            Din noul Consiliu de Administratie de la Sibiu mai fac parte Anton Ionescu, presedintele Broker Cluj (reales), Dan Simionescu (de la SIF Transilvania), Gabriel Filimon (SIF Muntenia) şi Bogdan Cosmin Ivan (preşedintele  casei de brokeraj HTI Valori Mobiliare).
           Cristian Sima nu a mai prins nici un loc in consiliul de administraţie.
            Să fie soarta lui aceea a marilor talente, care au jocul de picioare şi verbiajul lui C. Clay, dar nu şi încheieturile care să-i servească pumnii pentru marile lovituri pe care le imaginează?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu